Gastronomický gesamtkunstwerk na pomezí Halloweenu a Dušiček O opeře, v níž se na jevišti přímo odehrává a ztvárňuje kuchařská magie stvoření jídla, lze s mírnou nadsázkou říct, že doslova vznikla v kuchyni. Na jejím počátku stál totiž skutečně recept na dýňový pokrm, s nímž Pavel Drábek pracoval při psaní libreta.
Obsah opery Majitel vegetariánské restaurace se v entuziastickém zápalu rozhádá se svou ženou i Pinklem. Oba odchází a on nakonec usíná obklopen svým kuchyňským personálem. Do restaurace se vkrade Dýně a představí se Majiteli v podobě pohledné dívky z venkova a poblázní ho, načež celou restauraci zcela ovládne. S Dýňovým démonem se v boji utká Pinkl navrátivší se v podobě vymítače z Bayreuthu. Poselství múz a umění je však rozmetáno podbízivým songem Dýně. Nakonec ji porazí Majitelová pomocí kuchyňské magie, Dýně je přemožena – uvařena. Nastává vystřízlivění a smíření obou manželů, zatímco hotový pokrm je servírován publiku.
Sdílejte akci s přáteli! Podpoříte tím rozvoj regionu.